RECEPT Stijlvolle tuinbonensalade

RECEPT In het kader van de Nationale Week Zonder Vlees plaats ik een week lang elke dag een heerlijk vegetarisch recept! Met voor dag zes een smakelijke tuinbonensalade!

Deze salade maakte ik op een warme dag afgelopen zomer. De ingrediënten vormen samen een smaakexplosie! Bewaar dit recept dus maar goed, dan heb je meteen iets paraat als je een heerlijk zomers etentje hebt! Ik heb het recept uit het kookboek VEG, een aanrader.

Bruschetta met tuinbonen en groene asperges (voor 4 personen)
Ingrediënten:
– 12-15 groene asperges, onderkant eraf
– 200 gram baby tuinbonen (gedopt gewicht)
– bosje lente-uitjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 4 grote sneden zuurdesem of ander robuust brood
– 1 teen knoflook, gehalveerd (indien gewenst)
– extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
– ongeveer 50 gram milde, kruimige geitenkaas
– zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Breng een pan met gezouten water aan de kook, voeg de asperges toe en blancheer twee minuten. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken. Breng het water weer an de kook. Voeg de baby tuinbonen toe en blancheer slechts 30-60 seconden tot ze gaar zijn en laat ze uitlekken.

Kort de lente-uitjes in, zodat er maar een klein stuk van het groene deel aan blijft zitten. Snijd ze diagonaal in stukjes van 1-2 centimeter. Verhit de olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur, voeg de lente-uitjes toe en bak ze 2-3 minuten op vrij laag vuur, tot ze zacht beginnen te worden.

Snijd de asperges in stukjes van 2-3 centimeter en doe ze met de tuinbonen bij de lente-uitjes in de pan. Voeg zout en peper toe en roer alles een minuutje door elkaar. Haal de pan van het vuur.

Rooster intussen het brood. Wrijf er lichtjes overheen met het teentje knoflook als je wilt. Besprenkel het geroosterde brood met wat olijfolie. Verkruimel de geitenkaas over de groente in de pan en schep er luchtig doorheen. Leg het groentemengsel op het brood, besprenkel met nog meer olijfolie en dien op.

Geniet ervan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s